Sustainable Development Goals

De Verenigde Naties heeft zeventien doelen opgesteld voor duurzame ontwikkeling. VodafoneZiggo onderschrijft deze Sustainable Development Goals (SDG’s), die in 2030 bereikt moeten zijn. We hebben ze gekoppeld aan de People Planet Progress-strategie en ons Sustainable Finance Framework. Hierbij focussen we op de zes SDG’s waarop we de meeste invloed hebben. 

SDG 4: Kwaliteitsonderwijs 

We ontwikkelen speciale lesprogramma’s met partners om jongeren en ouderen digitaal vaardig te maken. Zo kunnen ze veilig, vaardig en bewust online zijn. Daarnaast organiseren we workshops op onze kantoren om kinderen kennis te laten maken met de technologiesector.  

SDG 7: Betaalbare en duurzame energie 

Ons netwerk, onze kantoren en onze winkels gebruiken energie. We investeren continu in energie-efficiëntie door bijvoorbeeld de zuinigste apparatuur en software te gebruiken. Onze organisatie koopt al jaren 100% groen gecertificeerde windenergie uit Europa. Onze organisatie compenseert al sinds 2016 de CO2-uitstoot van ons elektriciteitsverbruik door op deze manier groene stroom met Garanties van Oorsprong (GvO) aan te kopen. Een GvO is een certificaat dat de afkomst van de geproduceerde energie aantoont. 

SDG 9: Industrie, innovatie & infrastructuur 

VodafoneZiggo biedt een infrastructuur van hoge kwaliteit en innoveert op het gebied van Internet of Things (IoT). Hiermee bevorderen we het welzijn van mensen en maken we de weg vrij voor duurzame oplossingen. Daarnaast ontsluiten we de potenties van digitalisering door door jaarlijks fors te investeren in het verbeteren van onze vaste en mobiele netwerken. In 2022 hebben we ongeveer € 950 miljoen geïnvesteerd. 

SDG 10: Ongelijkheid verminderen 

We willen dat medewerkers zich bij ons thuis voelen en hun talenten kunnen benutten. Daarom werken we actief aan een veilige werkomgeving waarin iedereen – ongeacht gender, geaardheid, beperking, afkomst of religie – zichzelf kan zijn. Ook zetten we ons samen met partners in om te zorgen dat iedereen mee kan komen in de digitale samenleving. Via programma’s die jong en oud digitale vaardigheden leren. Door de digitale toegang te verbeteren. En door onze digitale diensten en producten toegankelijk te maken voor iedereen. 

SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen 

Dankzij de Internet of Things (IoT)-oplossingen van VodafoneZiggo, kunnen steden efficiënter, veiliger, en duurzamer worden. Dit noemen we ook wel ‘slimme’ steden.  


SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie 

We werken continu aan manieren om efficiënter om te gaan met natuurlijke hulpbronnen. Daarom recyclen en hergebruiken we onze oude netwerkapparatuur, modems, mediaboxen en telefoons. Daarbij hebben we programma’s om oude apparatuur van klanten in te zamelen voor recycling en hergebruik. 
 

Als VodafoneZiggo hebben we zes Sustainable Development Goals (SDG's) geselecteerd en willen we daar een actieve bijdrage aan leveren. Die doelstellingen zijn gekoppeld aan onze People Planet Progress-strategie. Deze afspraken zijn tot stand gekomen door onze CSR-commissie, in overleg met onze moedermaatschappijen. Daarnaast maken de SDG’s ook deel uit van ons Green Bond Framework en het Sustainable Finance Framework.

Deel deze pagina: