3. Best business solutions

De wereld wordt steeds digitaler, en ondernemers merken dat misschien wel het meest. Wij ondersteunen hen in die ontwikkeling. Met onze producten, diensten en support zorgen we dat ze kansen optimaal kunnen benutten. Van slimme oplossingen om digitaal samen te werken tot aan de inzet van nieuwe technologie, zoals 5G. Met oplossingen gebaseerd op onze technologie helpt Vodafone Business ondernemers digitaal vooruit. 

SECURITY OP EEN 

Een beschermde digitale werkomgeving is fundamenteel voor de bedrijfscontinuïteit. Hierbij onderscheiden we twee niveaus van bescherming: die van ons eigen netwerk en die van de omgeving van de klant. Zoals elk jaar investeerden we in 2022 flink in de veiligheid van ons hele netwerk en onze systemen.  

Onze beveiligingsdiensten geven klanten inzicht in de cyberrisico's voor hun organisatie en helpen hen te beschermen tegen cyberaanvallen. Met diensten die bewustwording van hun medewerkers vergroten en hun apparaten, netwerkverbindingen en cloud beveiligen. Met het NIST Cybersecurity Framewerk geven we kaders aan bedrijven, voor het verminderen en beheren van cyberbeveiligingsrisico’s. Hoe goed zijn mobiele telefoons, laptops, eigen netwerkcomponenten en servers beveiligd? Hoe staat het met WiFi netwerken en andere verbindingen? En hoe alert gaan medewerkers om met wachtwoorden, dubbele authenticatie en andere veiligheidsmaatregelen? Komen er zwakke punten aan het licht, dan dichten we die meteen af met passende oplossingen.  

Met het framewerk geven we kaders aan bedrijven, voor het verminderen en beheren van cyberbeveiligingsrisico’s.

ZO WERKT SMARTER WORKING  

Om hybride werken op lange termijn succesvol te laten verlopen, zijn twee zaken belangrijk: oog voor het team en beveiligde flexibiliteit. Kortom: verbinding en veiligheid. Met ons dienstenpakket Smarter Working helpen we onze zakelijk klanten slimmer om te gaan met hun middelen en mensen. Losse producten inkopen is daarmee verleden tijd. In plaats daarvan krijgen ondernemers een complete suite aan end-to-end-oplossingen. Van stabiele connectiviteit en solide security tot Microsoft Office op maat en werken in de cloud. Ook specifieke thuiswerkoplossingen en zo nodig de digitale stroomlijning van hele klantcontactcenters behoren tot de mogelijkheden.  

Dat Smarter Working impact heeft, zie je als we deze aanpak toepassen op het CSR-beleid van bedrijven. Met onze kennis en ervaring helpen we ze om duurzaamheid hard te maken. Ook hier draait het om slimmer werken op alle mogelijke fronten. Hoeveel reisbewegingen kun je terugdringen via online meetings? Rijden er nog auto’s op fossiele brandstof, en zo ja, worden die zo efficiënt mogelijk ingezet? En hoeveel winst valt er te boeken met slimme apparaten die het zelf aangeven wanneer ze onderhoud nodig hebben? Via ons onderzoek en advies leggen we de meest impactvolle verbeterpunten bloot en maken we ondernemingen fit for the future.  

Wij werken eraan om de technologie toegankelijker te maken voor kleinere ondernemers en voor onze grote klanten.

Met ons jaarlijkse Fit for the Future-onderzoek peilen we de staat van het Nederlandse bedrijfsleven. We onderzoeken onder andere hoe open, voorbereid en flexibel bedrijven zijn, en hoe bereid ze zijn om nieuwe technologie te omarmen. Er namen in 2022 322 ondernemingen deel aan het onderzoek, waarin we drie thema’s belichten: duurzaamheid, innovatie en bedrijfsveerkracht & cyberveiligheid. Door de resultaten te delen, geven we een impuls aan ons bedrijfsleven en een actieve invulling aan de digitale strategie van de Nederlandse overheid. 

ALLES VERBONDEN MET INTERNET OF THINGS  

Internet of Things (IoT) wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Het vergroot de efficiëntie van de bedrijfsvoering, maakt de ontwikkeling van nieuwe producten mogelijk en verbetert de klantervaring. Voor deze technologie zijn onze simkaarten én ons 5G-netwerk met lage latency (reactietijd) onmisbaar. Wereldwijd verbond Vodafone in 2022 meer dan 159 miljoen IoT-apparaten en legde het maandelijks 3 miljoen nieuwe IoT-verbindingen om apparaten, sensoren en systemen draadloos aan elkaar te koppelen. Bovendien gebruikt 84% van de bedrijven IoT fundamenteel om hun ecologische duurzaamheid te verbeteren. 

IoT en 5G zijn een ideale match. In onze hubs; de 5G HUB Eindhoven en 5Groningen, onderzoeken we daarom samen met kennispartners en ondernemers de mogelijkheden ervan. Dit leidt tot innovaties en primeurs. Zoals het concert van de Red Hot Chili Peppers, in het Nijmeegse Goffertpark. Met 60.000 bezoekers die het park benaderen, vormt dit evenement een grote logistieke uitdaging. In samenwerking met Ericsson, Fieldlab en Gigtech zorgden we voor een nieuw camerasysteem om de menigte in de hele omgeving te monitoren. Hierbij maakten we gebruik van ‘network slicing’. Een unieke feature van 5G waarmee je een deel van het mobiele netwerk kunt reserveren. Resultaat: in de controlekamer van het evenement kwamen alle camerabeelden realtime, loepzuiver en zonder enige hapering binnen.  

Smarter Building

Wie Central Office van VodafoneZiggo in Utrecht kent, weet hoe slim en toekomstbestendig dit gebouw is. Verwarming en verlichting die afschakelen als er niemand is, geluidssensoren die een stilteruimte voor je vinden, eenvoudig te boeken vergaderplekken die zijn gekoppeld aan een reserveringssysteem voor bezoekers – alles om het gebouw zo efficiënt mogelijk te benutten. De achterliggende software, hardware en connectiviteitsdiensten ontwikkelden we zelf, en delen nu we met onze klanten onder de noemer Smarter Building. Tientallen bedrijven maakten er in 2022 dankbaar gebruik van. 

INZETTEN OP EENVOUD

De digitalisering zet voorlopig door, en iedereen merkt dat. Want zelfs een bakkerij of kledingwinkel is in feite ook een techbedrijf. Wij werken eraan om de technologie toegankelijker te maken. Voor kleinere ondernemers en voor onze grote klanten. Het moet voor iedereen veel eenvoudiger worden om je zaken optimaal in te richten, zoveel mogelijk zelfstandig. Hierbij is VodafoneZiggo een betrouwbare partner die bedrijven helpt in hun digitale transformatie. 

Technologische oplossingen voor de maatschappij   

5G, VR, AI – door de opkomst van nieuwe technologieën smelten onze fysieke en digitale werelden steeds verder samen. VodafoneZiggo spitst zich toe op de vraag hoe dit de samenleving vooruit kan helpen. Samen met ondernemers, studenten, beleidsmakers en kennisinstellingen bouwen we aan concepten die bijdragen aan een inclusieve en groene samenleving en die toegankelijk zijn voor iedereen. We doen dit vanuit drie fysieke hubs. 

5G HUB EINDHOVEN 

Samenwerken aan innovatieve toepassingen van de toekomst, die mogelijk worden dankzij 5G. Met dit doel is de 5G HUB Eindhoven begin 2020 opgericht door Brainport Development, High Tech Campus, Ericsson en VodafoneZiggo. Ook ondernemers en studenten geven we hier de kans om hun dromen waar te maken en de wereld te verbeteren. Zoals TechBinder, een scale-up die Internet of Things inzet om de scheepvaart efficiënter en duurzamer te maken. Schepen nemen lang niet altijd de kortste weg, constateerde TechBinder. Vaak varen ze zelfs onnodig uit. Op hun dashboard ziet een schipper precies wat de optimale route is. Een sterk voorbeeld van hoe technologie je kosten en ecologische voetafdruk kan verminderen. TechBinder was de winnaar van de 5G HUB Innovation Challenge 2022. Daarmee won het een co-creatie-programma om dit grensverleggende idee verder te ontwikkelen. 

Ook in Groningen werken we onder de noemer 5Groningen samen met ondernemers en non-profitorganisaties om toepassingen van 5G te testen.   

MEDIA INNOVATION HUB HILVERSUM 

In Hilversum verschijnt een Media Innovatie Hub waarin VodafoneZiggo gaat samenwerken met partijen als Beeld & Geluid, NEP, NPO, stuurgroep Mediapark en CLICKNL. De hub richt zich op nieuwe toepassingen rond entertainment, media en ‘immersieve content’ die alle zintuigen aanspreekt. Technologieën zoals AR en VR zullen de manier waarop mensen content tot zich nemen drastisch veranderen. Een mooi voorbeeld is de campagne 5GameClash. Een wereldprimeur en sterk staaltje van de mogelijkheden van nieuwe technologie. Op 250 kilometer van elkaar gingen twee teams van ervaren gamers de strijd aan in een VR-game. Dankzij de hoge 3D-beeldkwaliteit en vloeiende verbinding hadden de deelnemers echt het gevoel dat ze samen in het spel zaten. 
 

GREEN INNOVATION HUB ALMERE 

In 2035 telt Nederland naar verwachting 18,9 miljoen inwoners. Met een toename van 2,1% per jaar is Almere de snelst groeiende stad van het land, en het grootste duurzame gebiedsontwikkelingsproject van Nederland. Precies daar bevindt zich de Green Innovation Hub. Een innovatiebroedplaats waarin VodafoneZiggo, gemeente Almere en provincie Flevoland de krachten bundelen. Deze unieke publiek-private samenwerking is opgenomen in het coalitieakkoord van de gemeente Almere. Hier wordt gewerkt aan nieuwe woonwijken, zoals Almere Pampus. Wijken die model staan voor de stad van de toekomst en voor een duurzame en inclusieve leefomgeving. De Hub stimuleert, faciliteert en co-creëert technologiegedreven innovaties. Denk aan oplossingen zoals grid balancing; de slimme opslag en distributie van energie. Ook digitale inclusie zal een belangrijke rol spelen om te zorgen dat iedereen kan meekomen in deze leefomgeving waar mensen wonen, werken en recreëren. 

DOORPAKKEN EN OPSCHALEN 

In de 5G Hub hebben we al een grote ontwikkeling doorgemaakt. Waar we ons tot nu toe richtten op bewustwording en testen, zetten we de komende jaren in op maximale impact. Hiervoor gaat de aandacht uit naar schaalbaarheid van ideeën en naar ontwikkeling van tastbare resultaten en producten en diensten voor organisaties. Dezelfde ambitie nemen we mee naar onze andere hubs. Twee belangrijke vragen houden we hierbij in het achterhoofd: hoe kunnen we aanstormende talenten, start-ups en scale-ups de kans geven om snel van betekenis te zijn? En hoe kunnen we snel tot schaalbare oplossingen komen die relevant zijn voor onze stakeholders en de maatschappij? 

Deel deze pagina: